posting a reply, you have already posted in before....

feedback, comments and suggestions pertaining to the *. forums
Post Reply
User avatar
CMcDougall
Posts: 6234
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:13 pm
Location: Shadow in a Valley of Scotland
Contact:

posting a reply, you have already posted in before....

Post by CMcDougall » Sat Aug 04, 2018 9:50 pm

this is weird, unless it's the new Win10 update (probably :lol: ), or Firefox Quantum 6101 :?
was going to post a new high score in the Jetpac thread (posted twice prior), but it repeats my prev post
it's like I pressed edit on my last post, rather than post reply..... :-k
ImageImageImage

User avatar
lurkio
Posts: 1765
Joined: Tue Apr 09, 2013 11:30 pm
Location: Doomawangara
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by lurkio » Sat Aug 04, 2018 9:56 pm

Yes, I've seen that too, since the forum software was updated. (I haven't had it happen for at least a week though.)

:?
Last edited by lurkio on Sat Aug 04, 2018 9:56 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Elminster
Posts: 3069
Joined: Wed Jun 20, 2012 8:09 am
Location: Essex, UK
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by Elminster » Sat Aug 04, 2018 9:58 pm

Ditto. But usually only does it on iPad/iPhone, seems to not do it on Mac.

User avatar
tricky
Posts: 2758
Joined: Tue Jun 21, 2011 8:25 am
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by tricky » Sun Aug 05, 2018 9:15 am

I think I saw it on Chrome, but put it down to the new draft saving default and tidied it manually.

User avatar
sydney
Posts: 2227
Joined: Wed May 18, 2005 9:09 am
Location: Newcastle upon Tyne
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by sydney » Sun Aug 05, 2018 9:54 am

I think the position of the reply and edit icons has swapped when the forum software was updated as I've pressed what I thought was quote and ended up editing other people's posts then clicked back and seen I've actually clicked edit. I could be wrong though.

User avatar
1024MAK
Posts: 7867
Joined: Mon Apr 18, 2011 4:46 pm
Location: Looking forward to summer in Somerset, UK...
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by 1024MAK » Sun Aug 05, 2018 10:10 am

The text of your previous post appearing when you press "reply" is due to the save quick draft feature. Just delete the text and then write your new post. I think it's when composing your earlier post, it auto-saves your post at the same time as you hit "submit".

For moderators and administrators, we have the problem that the edit and quote 'buttons' are available for every post, so if we don't think about what we are doing, it's possible to accidentally tap a button and find we are editing a post rather than editing a new post with quoted text #-o. I did this a number of times when I first became a moderator and this was before the forum update. Not had a problem since (but I'm more careful especially when using touch screen devices, one bump on the train and it quickly can all go horribly wrong as my finger lands on the wrong part of the touch screen...).

Mark
For a "Complete BBC Games Archive" visit www.bbcmicro.co.uk NOW!
BeebWiki‬ - for answers to many questions...

User avatar
lurkio
Posts: 1765
Joined: Tue Apr 09, 2013 11:30 pm
Location: Doomawangara
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by lurkio » Thu Sep 06, 2018 10:54 pm

Just had this happen to me in a PM!

I hit Reply, only to find, in the Edit box, a previous reply to a different person from a different conversation entirely. I deleted the text in the Edit box, but didn't notice that the Subject was also from the wrong thread, so I ended up sending someone a PM with a Subject from a different conversation with another person!

:!:

User avatar
Elminster
Posts: 3069
Joined: Wed Jun 20, 2012 8:09 am
Location: Essex, UK
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by Elminster » Fri Sep 07, 2018 7:21 am

lurkio wrote:
Thu Sep 06, 2018 10:54 pm
Just had this happen to me in a PM!

I hit Reply, only to find, in the Edit box, a previous reply to a different person from a different conversation entirely. I deleted the text in the Edit box, but didn't notice that the Subject was also from the wrong thread, so I ended up sending someone a PM with a Subject from a different conversation with another person!

:!:
I did that to Daniel the other day. Noticed and changed everything except the Subject, so he got a complete random subject in a reply to something he sent me. Always does it on ipad, occasionally does it on Mac.

User avatar
guddler
Posts: 490
Joined: Sat Apr 04, 2009 9:43 am
Location: W.Somerset
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by guddler » Fri Sep 07, 2018 9:10 am

lurkio wrote:
Thu Sep 06, 2018 10:54 pm
Just had this happen to me in a PM
:lol: :lol:

I did think the subject was a little strange but just ignored it and read the contents!!

RobC
Posts: 2297
Joined: Sat Sep 01, 2007 9:41 pm
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by RobC » Tue Sep 11, 2018 6:58 pm

I did the same thing replying to a PM this morning! Remembered to delete the contents but forgot to change the subject :oops:

User avatar
lurkio
Posts: 1765
Joined: Tue Apr 09, 2013 11:30 pm
Location: Doomawangara
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by lurkio » Tue Sep 11, 2018 7:13 pm

Is this really the forum software's default behaviour?

Shouldn't it be keeping track of which thread (or PM-convo) the draft was last saved in (and then only load the draft if you're replying to the same thread)?

:?:

User avatar
CMcDougall
Posts: 6234
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:13 pm
Location: Shadow in a Valley of Scotland
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by CMcDougall » Tue Sep 11, 2018 7:44 pm

PM is also doing it for me 2days ago (first time used in a while), it's getting weird, & hard to keep track of everything now
lifes complicated enough #-o
ImageImageImage

User avatar
danielj
Posts: 6581
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by danielj » Tue Sep 11, 2018 8:00 pm

Have you tried turning off autodrafts?

User avatar
lurkio
Posts: 1765
Joined: Tue Apr 09, 2013 11:30 pm
Location: Doomawangara
Contact:

Re: posting a reply, you have already posted in before....

Post by lurkio » Tue Sep 11, 2018 8:16 pm

danielj wrote:
Tue Sep 11, 2018 8:00 pm
Have you tried turning off autodrafts?
Am gonna try disabling the "Load last draft" option.

It's in User Control Panel -> Board preferences -> Auto Drafts.

:idea:

Post Reply