Atomic Joe Blade

Post Reply
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

Hi guys,

I just want to announce another new Acorn Atom conversion ..........

----====[ JOE BLADE!! ]====----

The original Acorn Electron version is converted for the Atom. This game has great graphics, 128 screens and 6 puzzles to solve. It's a nice little game.

I'll upload it soon to the RetroSoftware site, as soon as Samwise added a page .... :wink:
You can already preview the video at:

http://www.youtube.com/watch?v=ZF20Lc778Lo

Greetings
Kees
User avatar
hoglet
Posts: 9947
Joined: Sat Oct 13, 2012 7:21 pm
Location: Bristol
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by hoglet »

Hi Kees,

I was wonder what you were up to as you have been so quiet recently. :lol: :lol: :lol: :lol:

Dave
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

hoglet wrote:Hi Kees,

I was wonder what you were up to as you have been so quiet recently. :lol: :lol: :lol: :lol:

Dave
Yep, this proves I'm a real man ........ I can't do 2 things at the same time :lol:

Greetings
Kees
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

Can anyone confirm if the Youtube video is ok?

Sometimes when I call Youtube, it's blurry and sometimes it's ok??
Anyone knows why?

It is an AVI file.

Greetings
Kees
Prime
Posts: 2874
Joined: Mon Jun 01, 2009 12:52 am
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by Prime »

oss003 wrote:Can anyone confirm if the Youtube video is ok?

Sometimes when I call Youtube, it's blurry and sometimes it's ok??
Anyone knows why?
Looks fine to me Kees, running on Windows 7 & Firefox 26.0.

Cheers.

Phill.
User avatar
CMcDougall
Posts: 7048
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:13 pm
Location: Shadow in a Valley of Scotland
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by CMcDougall »

=D> =D> =D>

Great work again Kees 8)

PS the Atom master tapes are in the post to DaveM
PPS that means I have to make another #-o :lol:
ImageImageImage
User avatar
jms2
Posts: 2800
Joined: Mon Jan 08, 2007 6:38 am
Location: Derby, UK
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by jms2 »

Awesome work as ever Kees, well done!
User avatar
Multiwizard
Posts: 2047
Joined: Wed Jan 11, 2012 9:03 pm
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by Multiwizard »

Looks great Kees, nice job =D> , can´t wait to play it on my real Atom... :D
User avatar
Dave Footitt
Posts: 941
Joined: Thu Jun 22, 2006 10:31 am
Location: Abandoned Uranium Workings
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by Dave Footitt »

Great stuff Kees :)
User avatar
danielj
Posts: 8591
Joined: Thu Oct 02, 2008 5:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by danielj »

oss003 wrote:Can anyone confirm if the Youtube video is ok?

Sometimes when I call Youtube, it's blurry and sometimes it's ok??
Anyone knows why?
Looks fine to me too - it's probably your bandwidth on your internet connection.


d.
User avatar
sPhilMainwaring
Posts: 310
Joined: Tue Jan 15, 2013 7:57 pm
Location: Mid Wales
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by sPhilMainwaring »

Hi Kees

I'm not familiar with this game but it looks good :)

As always very impressive =D>

Would you say that Atomic Elite (Phase 8 ) means that it is all done or are there still things to do / niggles?

Greetings

Phil
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

Hi Phil,

ok, you got me ..... you spotted my weak point ....... finishing things :oops:

The biggest (and only) thing to do is adding sound.
I did a little bit of testing a while ago but that didn't work and I stopped working on it. Have to pick it up sometime and finish it :wink:

Greetings
Kees
User avatar
sPhilMainwaring
Posts: 310
Joined: Tue Jan 15, 2013 7:57 pm
Location: Mid Wales
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by sPhilMainwaring »

Hi Kees

I wouldn't think finishing things is your weak spot at all ... but then again I have things still unfinished after 20 plus years :/

The reason I asked was that it looks perfect in the phase 8 video ... I had noticed there was no sound but just assumed you didn't have sound "mic-ed up" for the YouTube video although I should have realised as the SID tune can be heard at the start of the video

Is there a tiny bit of space left for sound ... I seem to remember you have an interrupt / via driven sound in Atomic Chuckie Egg ?

I'll be meeting Sophie Wilson at Bletchley Park next week (Thursday) ... I'll have to ask her if she knows about / show her Atomic Chuckie Egg and Atomic Elite on the laptop :P

Greetings

Phil
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

sPhilMainwaring wrote:Is there a tiny bit of space left for sound ... I seem to remember you have an interrupt / via driven sound in Atomic Chuckie Egg ?
Tiny bit of space ...... there's about 6 kB of RAM left. You're talking about The Atom, you know!! :wink:
I'll be meeting Sophie Wilson at Bletchley Park next week (Thursday) ... I'll have to ask her if she knows about / show her Atomic Chuckie Egg and Atomic Elite on the laptop :P
That would be nice, I did also send some mails to David Braben to have a look at the Youtube video's just out of curiousity but I did not get any respons :(

Greetings
Kees
User avatar
sPhilMainwaring
Posts: 310
Joined: Tue Jan 15, 2013 7:57 pm
Location: Mid Wales
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by sPhilMainwaring »

oss003 wrote:Tiny bit of space ...... there's about 6 kB of RAM left. You're talking about The Atom, you know!! :wink:
Yes ... but I meant the system RAM, not the screen RAM :p
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

sPhilMainwaring wrote:Yes ... but I meant the system RAM, not the screen RAM :p
Me too ..... :)

Greetings
Kees
User avatar
GroovyBee
Posts: 45
Joined: Tue Jul 19, 2011 11:24 am
Location: North, England
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by GroovyBee »

Cool! Looks good!
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

Hi guys,

Added joystick support and shortened the guard die-time by 3/4.

I found the C64 version which has SID music and FX sounds.
I'll have a look to see if I can implement the SID music/FX sounds.

Greetings
Kees
User avatar
hoglet
Posts: 9947
Joined: Sat Oct 13, 2012 7:21 pm
Location: Bristol
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by hoglet »

Just been playing this instead of getting ready to go to work :lol:

At 2x speed it's really awesome!

Here's a link to a map, which looks identical to the electron version:
ftp://ftp.worldofspectrum.org/pub/sincl ... lade_2.png

Well done Kees for an amazing conversion. =D> =D> =D> =D> =D>

Dave
User avatar
TheCorfiot
Posts: 680
Joined: Mon Jan 08, 2007 5:22 pm
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by TheCorfiot »

That is an amazing piece of work.

Nice one Kees =D>
User avatar
CMcDougall
Posts: 7048
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:13 pm
Location: Shadow in a Valley of Scotland
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by CMcDougall »

Hi Kees,

Just wondered if you have made a .Wave of this yet? as I don't think I can make it myself on my Atom, as mine has 28k, as 4k missing for the space for the Disc Pack/DOS rom.
Then can get this onto a actual tape for more RetroSoft titles..... (why did I say yes to this #-o :lol: )

Cheers, Col.
ImageImageImage
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

CMcDougall wrote:Hi Kees,

Just wondered if you have made a .Wave of this yet? as I don't think I can make it myself on my Atom, as mine has 28k, as 4k missing for the space for the Disc Pack/DOS rom.
Then can get this onto a actual tape for more RetroSoft titles..... (why did I say yes to this #-o :lol: )

Cheers, Col.
Hi Colin,

Not yet, but I'll make the usual .DSK, .TAP, .WAV, .CSW and .UEF images and upload them to the RetroSoftware site as soon as the Joe Blade page is available .... :wink:

Greetings
Kees
User avatar
oss003
Posts: 3441
Joined: Tue Jul 14, 2009 12:57 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Atomic Joe Blade

Post by oss003 »

Hi guys,

The Joe Blade page is finished at the Retrosoftware site (with download):

http://www.retrosoftware.co.uk/wiki/index.php/JoeBlade

Greetings
Kees
Post Reply

Return to “new acorn atom games & conversions”