Page 1 of 1

DOS Plus assisstance

Posted: Sun Nov 12, 2017 4:32 pm
by marcusjambler
I've spent a bit of time using the DOS plus (2.1) environment and its working great.
Creating directories and copying files across from A: drive to run them from the C: drive on CF (datacentre) HD... All good.

I'm struggling to delete ANY files once created on either A: or C:

ERASE/ERAQ are not working they just flag ' file not erased'... DEL does the same.

Is there a specific command I'm not using?

From memory, in DOS 5.0 there was facility for changing ATTRibutes.
Is that the case with DOS Plus?

Re: DOS Plus assisstance

Posted: Sun Nov 12, 2017 4:56 pm
by RobC
ERASE filename

works for me.

Re: DOS Plus assisstance

Posted: Sun Nov 12, 2017 5:03 pm
by marcusjambler
Thanks Rob... In that case I'm going to re-image the CF card.
That will probably sort it out.

Re: DOS Plus assisstance

Posted: Sun Nov 12, 2017 6:35 pm
by marcusjambler
Hmmmm...

I've re-imaged the CF card in my Rertclinic Master.
DOS boots to 2.1 and ERASE is flagging ' file not erased : (filename) '

So I then booted my VideoNula Master with DOS 2.1 3.5" boot disks and that also comes up with the 'file not erased' report when trying to erase a file.

Re: DOS Plus assisstance

Posted: Sun Nov 12, 2017 7:41 pm
by marcusjambler
Starting to get somewhere with this....
It turns out that the ERASE command works with internal PI copro tube connection and not with External tube connection.

Re: DOS Plus assisstance

Posted: Sun Nov 12, 2017 8:16 pm
by jgharston
marcusjambler wrote:Starting to get somewhere with this....
It turns out that the ERASE command works with internal PI copro tube connection and not with External tube connection.
That is...... weird!

Re: DOS Plus assisstance

Posted: Sat Nov 18, 2017 11:08 am
by marcusjambler
The issue has now evaporated :D

Not entirely sure why...