Monitor suggestions for an A7000+

Arc/RPCs, peripherals, RISCOS operating system & ARM kit eg GP2x, BeagleBoard
Post Reply
johnha
Posts: 129
Joined: Sat Nov 17, 2012 6:45 pm
Contact:

Monitor suggestions for an A7000+

Post by johnha » Thu Mar 07, 2013 11:40 pm

Hi All,

Having bought an A7000+ I'm now looking for suggestions for a suitable monitor and I'm torn between a modern LCD Vs original Acorn monitor (and also TVs that might be suitable through VGA - My beebs need a SCART too).

As I'm not that familiar with the A7000+'s requirements (I understand there are some limitations with my A310 - but my TV works with that). I've tried the SD TV with the A7000+ but get an 'out of range' error from the TV (I've tried blind-typing to set mode 15 but it didn't work).

Any suggestions or considerations?

Regards,

John.

User avatar
SarahWalker
Posts: 1206
Joined: Fri Jan 14, 2005 3:56 pm
Contact:

Re: Monitor suggestions for an A7000+

Post by SarahWalker » Fri Mar 08, 2013 8:17 am

You can get TV resolution modes out of an A7000+, however the machine was shipped with a normal SVGA monitor and it's probably best to stick with something like that.

If you want the TV res modes you need to pick a suitable monitor type in !Boot - *configure monitortype doesn't work on the newer machines.

User avatar
retroclinic
Posts: 3032
Joined: Thu Jul 03, 2008 1:22 pm
Location: East Riding of Yorkshire
Contact:

Re: Monitor suggestions for an A7000+

Post by retroclinic » Fri Mar 08, 2013 10:31 pm

Acorn AKF53 FTW.... true multisync (or something similar).
Image

User avatar
caluser2000
Posts: 35
Joined: Sat Dec 08, 2012 4:57 pm
Contact:

Re: Monitor suggestions for an A7000+

Post by caluser2000 » Sat Mar 09, 2013 3:45 am

Try setting the sync to 0
And monitor type to 3
I think I used Mode 21

That works fine on LCD monitor and LCD TV with my RiscPC.

Guide at the bottem of this link- http://www.snowstone.org.uk/riscos/docu ... ewold.html

Post Reply