Today I overclocked my A3010

Arc/RPCs, peripherals, RISCOS operating system & ARM kit eg GP2x, BeagleBoard
User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Sat Feb 03, 2018 6:51 pm

Here we go! :)

It's got a dirty big "FRONT" on it now :) I'll ping an order at JLC and we'll see if we get something functional back!

d.
Attachments
oakramv2.zip
(482.46 KiB) Downloaded 29 times

RobC
Posts: 2188
Joined: Sat Sep 01, 2007 9:41 pm
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by RobC » Sat Feb 03, 2018 8:24 pm

This is great - thanks again for doing this. I'll definitely be interested in a couple of boards (populated or unpopulated) though I've only managed to get one A3010 working thus far.

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Sat Feb 03, 2018 8:28 pm

I didn't cough for DHL, so they'll be a couple of weeks or more. Will let you know when they appear! :)

d.

Edit: progress!
Progress.png

AndyMc1280
Posts: 585
Joined: Sat Aug 27, 2011 10:50 am
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by AndyMc1280 » Sun Feb 04, 2018 10:28 pm

ooo .... new 4mb boards ?

Please may I have one ? I was on a list..... somewhere. [-o<

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Sun Feb 04, 2018 10:47 pm

Let's see if they work first! :D

d.

AndyMc1280
Posts: 585
Joined: Sat Aug 27, 2011 10:50 am
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by AndyMc1280 » Sun Feb 04, 2018 10:51 pm

danielj wrote:Let's see if they work first! :D

d.
Mores the point I need to get the A3010 working again... RO3.1 Roms bought so....

Geezerdiamond
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 9:36 pm
Location: Cheshire, UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by Geezerdiamond » Sun Apr 01, 2018 2:37 pm

Hey there!

Just wondering how this project is going? Did the boards work?

Would love to get my mitts on one.

Cheers
M
danielj wrote:I didn't cough for DHL, so they'll be a couple of weeks or more. Will let you know when they appear! :)

d.

Edit: progress!
Progress.png

RobC
Posts: 2188
Joined: Sat Sep 01, 2007 9:41 pm
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by RobC » Sun Apr 01, 2018 2:46 pm

Geezerdiamond wrote:Just wondering how this project is going? Did the boards work?
I'm going to make mine up in the next day or so and will report back.

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Sun Apr 01, 2018 2:58 pm

I've got the boards, but still waiting on good RAM!

RobC
Posts: 2188
Joined: Sat Sep 01, 2007 9:41 pm
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by RobC » Sun Apr 01, 2018 3:34 pm

Spurred on by this, I've just made mine up and it all seems to be working :D

Haven't tried overclocking it yet as I'm just using some 60nS RAM I'd previously salvaged from a RiscPC SIMM.

Many thanks to Daniel for getting the boards made up =D> =D> .

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Sun Apr 01, 2018 3:36 pm

Weee! Great news!

Geezerdiamond
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 9:36 pm
Location: Cheshire, UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by Geezerdiamond » Sun Apr 01, 2018 11:09 pm

Well that's great news! :D

Is your intention to sell fully populated boards or can they be bought bare to be built up (or maybe as a full kit)?

Great work by the way!

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Mon Apr 02, 2018 6:51 am

No, I don't have any particular urge to go making boards/kits (the beebscsi effort is me done for a fair while!) - but the designs are in this thread, so anyone can produce them. 10 pcbs from a Chinese fab will be around £1/each or less. You should be able to produce boards for around £10-15 each at cost, unlike the £90 you'd have to pay elsewhere...

d.

Geezerdiamond
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 9:36 pm
Location: Cheshire, UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by Geezerdiamond » Mon Apr 02, 2018 7:40 pm

Ah I see, fab!
I'll go back through the thread and see what's needed.

Cheers!

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Thu Apr 05, 2018 9:35 am

Just tested mine, all good. :) I've got a little bit more RAM, I'll probably make up what I can after these beebscsis. Just to note, soldering SOJs is a bit of a pain as there's not much space. Paste + hot air is probably the way forward on these ones.

d.

User avatar
marcusjambler
Posts: 342
Joined: Mon May 22, 2017 11:20 am
Location: Bradford
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by marcusjambler » Thu Apr 05, 2018 10:39 am

Hi Daniel

I'll take a pcb if there are any left.

Marcus

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Thu Apr 05, 2018 12:12 pm

OK - I'll actually scope it out properly after the beebscsis - they're quite a bit of work, and I've got quite a bit on at the moment.

Geezerdiamond
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 9:36 pm
Location: Cheshire, UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by Geezerdiamond » Thu Apr 05, 2018 1:43 pm

I replied to your DM earlier. Hadn't noticed it the other day when you sent it! :D
danielj wrote:OK - I'll actually scope it out properly after the beebscsis - they're quite a bit of work, and I've got quite a bit on at the moment.

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Sun Apr 29, 2018 7:43 pm

I've just updated the A3010 board layout somewhat. It's now 4 layer (in theory should be better when run faster) and I've routed the power in a more appropriate fashion.

See attached zip!

d.
Attachments
oakramv3.zip
(528.17 KiB) Downloaded 20 times

Geezerdiamond
Posts: 41
Joined: Tue Jan 24, 2017 9:36 pm
Location: Cheshire, UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by Geezerdiamond » Mon Apr 30, 2018 8:04 am

Awesome stuff =D>
danielj wrote:I've just updated the A3010 board layout somewhat. It's now 4 layer (in theory should be better when run faster) and I've routed the power in a more appropriate fashion.

See attached zip!

d.

User avatar
tnt23
Posts: 34
Joined: Thu Jul 16, 2015 8:24 am
Location: Saint Petersburg, Russia
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by tnt23 » Tue May 01, 2018 8:45 am

Hi Daniel, looks good :) You might rotate the credentials too so that they appear in sync with that lovely FRONT label :)
danielj wrote:I've just updated the A3010 board layout somewhat. It's now 4 layer (in theory should be better when run faster) and I've routed the power in a more appropriate fashion.

See attached zip!

d.
Regards, Tim

User avatar
danielj
Posts: 6195
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:51 pm
Location: Manchester
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Post by danielj » Tue May 01, 2018 10:29 am

Good plan :)

Post Reply