Beebem Sound problems with Windows 10

want to talk about MESS/model b/beebem/b-em/electrem/elkulator? do it here!
User avatar
leenew
Posts: 3329
Joined: Wed Jul 04, 2012 3:27 pm
Location: Doncaster, Yorkshire

Beebem Sound problems with Windows 10

Postby leenew » Sun May 22, 2016 4:00 pm

Hi there,
I have updated my main workaday PC to windows 10.
I have installed Beebem and found that there is no sound.
I have had a mess with the obvious settings on the Sound/Sound Streamer menu, but neither give any sound output. (In fact, it always defaults to Direct sound and won't 'stick' on XAudio2.
Has anyone else experienced this? or preferably solved it :D

Lee.

User avatar
simonm
Posts: 164
Joined: Mon May 09, 2016 2:40 pm
Contact:

Re: Beebem Sound problems with Windows 10

Postby simonm » Sun May 22, 2016 6:34 pm

fwiw I'm running Win 10/BeebEm and it works ok for me.

User avatar
leenew
Posts: 3329
Joined: Wed Jul 04, 2012 3:27 pm
Location: Doncaster, Yorkshire

Re: Beebem Sound problems with Windows 10

Postby leenew » Mon May 23, 2016 1:30 pm

OK after a bit of messing, I have it sorted (almost)!
It was (is) driver or config related.

I uninstalled my sound drivers and re-installed.
I then re-configured to suit my sound setup, although it still isn't quite right. It won't let me pick the setup that resembles mine for some reason???
As I have a high quality expernal sound card, I have messed with that too, and got sound from BeebEm :D , albeit from 2 unexpected channels #-o

Anyway, it works 8) I just have to turn up a different fader :roll:

Lee.


Return to “emulators”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests