Today I overclocked my A3010

Arc/RPCs, peripherals, RISCOS operating system & ARM kit eg GP2x, BeagleBoard
User avatar
vectorlight
Posts: 177
Joined: Sun Apr 10, 2016 12:23 pm
Location: UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Postby vectorlight » Tue May 09, 2017 9:35 pm

Zarchos wrote:
vectorlight wrote:Another great project for the community ?
In that case you're entitled to get a free one from me :D


I'm okay for now thanks Zarchos, it's not holding me up at the moment, hopefully the board munchausen made is working :D The new project is a simple one, and one that many on here may not like :o But, the A3010 that I'm using as a basis for the project is broken (Bad PSU, very bad battery damage) so its no great loss if it doesn't work out. I'll make a new thread later on in the month or so :D
3D Printing and Acorn A3010 Owner!

Zarchos
Posts: 2355
Joined: Sun May 19, 2013 8:19 am
Location: FRANCE

Re: Today I overclocked my A3010

Postby Zarchos » Tue May 09, 2017 10:00 pm

vectorlight wrote:
Zarchos wrote:
vectorlight wrote:Another great project for the community ?
In that case you're entitled to get a free one from me :D


I'm okay for now thanks Zarchos, it's not holding me up at the moment, hopefully the board munchausen made is working :D The new project is a simple one, and one that many on here may not like :o But, the A3010 that I'm using as a basis for the project is broken (Bad PSU, very bad battery damage) so its no great loss if it doesn't work out. I'll make a new thread later on in the month or so :D


I wan to know more !
Now =D>

AndyMc1280
Posts: 581
Joined: Sat Aug 27, 2011 10:50 am

Re: Today I overclocked my A3010

Postby AndyMc1280 » Tue May 30, 2017 11:25 am

How is this going ?
Do I owe anyone any money yet ? :lol:

I think I put my name down for a board.... [-o<

User avatar
vectorlight
Posts: 177
Joined: Sun Apr 10, 2016 12:23 pm
Location: UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Postby vectorlight » Fri Jun 02, 2017 7:00 pm

Whilst I wait for munchausen's board :D :

Image
3D Printing and Acorn A3010 Owner!

AndyMc1280
Posts: 581
Joined: Sat Aug 27, 2011 10:50 am

Re: Today I overclocked my A3010

Postby AndyMc1280 » Sat Jun 03, 2017 10:36 am

Ooo very nice :D :D

What speed does that work at ? :wink:

atcurtis
Posts: 34
Joined: Fri Apr 08, 2016 9:47 am

Re: Today I overclocked my A3010

Postby atcurtis » Sat Jun 03, 2017 10:38 am

AndyMc1280 wrote:Ooo very nice :D :D

What speed does that work at ? :wink:


Those parts are 50 ns so... 20MHz?

Zarchos
Posts: 2355
Joined: Sun May 19, 2013 8:19 am
Location: FRANCE

Re: Today I overclocked my A3010

Postby Zarchos » Sat Jun 03, 2017 10:47 am

atcurtis wrote:
AndyMc1280 wrote:Ooo very nice :D :D

What speed does that work at ? :wink:


Those parts are 50 ns so... 20MHz?


Yes but with the tolerance (and some passive radiators) you can go up to 26.

User avatar
vectorlight
Posts: 177
Joined: Sun Apr 10, 2016 12:23 pm
Location: UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Postby vectorlight » Sat Jun 03, 2017 11:36 am

AndyMc1280 wrote:Ooo very nice :D :D

What speed does that work at ? :wink:


20mhz max for these Aliance RAM's. They don't overclock at all, but 20mhz is just what I want in my adelaide machine as MEMC can't go faster than 20mhz anyway :D
3D Printing and Acorn A3010 Owner!

Zarchos
Posts: 2355
Joined: Sun May 19, 2013 8:19 am
Location: FRANCE

Re: Today I overclocked my A3010

Postby Zarchos » Sat Jun 03, 2017 11:41 am

vectorlight wrote:
AndyMc1280 wrote:Ooo very nice :D :D

What speed does that work at ? :wink:


20mhz max for these Aliance RAM's. They don't overclock at all, but 20mhz is just what I want in my adelaide machine as MEMC can't go faster than 20mhz anyway :D


Really ?
So which one did you use in your 26 Mhz machine ?
Sorry I forgot.

User avatar
vectorlight
Posts: 177
Joined: Sun Apr 10, 2016 12:23 pm
Location: UK
Contact:

Re: Today I overclocked my A3010

Postby vectorlight » Sat Jun 03, 2017 11:48 am

Zarchos wrote:Really ?
So which one did you use in your 26 Mhz machine ?
Sorry I forgot.


The Micron RAM can do 26.5mhz. It can probably do faster but the ARM250 doesn't like anything faster than that. :D

https://www.aliexpress.com/item/MT4C1M16C3DJ-5-Z-new-and-original-quality-assurance-welcome-to-buy/1912718075.html?spm=2114.13010608.0.0.py5Jes
3D Printing and Acorn A3010 Owner!

Zarchos
Posts: 2355
Joined: Sun May 19, 2013 8:19 am
Location: FRANCE

Re: Today I overclocked my A3010

Postby Zarchos » Sun Jun 18, 2017 2:21 pm

Remind me if I don t come back here posting some details.
Sthing I read on Amibay for sbdy who wanted to change a Motorola cpu for a faster one in an accelerator board : he had to change a chip acting with the memory chips because it was now too slow for the new higher frequency.
I wonder if it couldn't be the same issue for us ...
I'll come back with some details later.


Return to “hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests